Wie zijn wij?

Vers van Ons is ontstaan door een idee van Han Hopmans (23) en zijn zus Renate Hopmans (26). Er worden sinds 2010 diverse groenten en fruit aan de boerderij, aan de Grindweg, verkocht doormiddel van een 24/7 geopende boerderijautomaat. Hiervoor werden er al tientallen jaren aardappelen verkocht aan huis. Toen der tijd moest je het geld nog in een kistje doen en kon men zo zelf wisselen. Tegenwoordig is dit niet meer mogelijk, waardoor wij op het idee zijn gekomen een boerderijautomaat te plaatsen. 

Het bedrijf achter Vers van Ons is een agrarisch bedrijf uit Woensdrecht. De eigenaren van het bedrijf zijn 2 broers: Chris en Robert Hopmans. De boerderij is al verschillende generaties in de familie. Wij zijn op de Grindweg in Woensdrecht belandt nadat de gemeente onze grond in het dorp nodig had voor woningbouw. We produceren o.a. aardappelen, uien, granen, suikerbieten, tarwe, boontjes, etc. Het bedrijf doet bijna alles zelf van zaaien tot het bewaren en transporteren van de producten. Een neventak van ons bedrijf is het produceren van groene energie, zoals wind- en zonne-energie. De boerderij en boerderijautomaat zijn dan ook zeer gemakkelijk te vinden, de windmolen van 60 meter hoogte zie je al van ver!

De gedachten achter Vers van ons is dat alles vers moet zijn. In de supermarkt kun je het gehele jaar door alle producten verkrijgen. Bij Vers van ons is dit niet zo we halen alle producten direct bij de teler wanneer er geoogst wordt.
Op deze manier halen we er een schakel tussenuit. Normaal heb je: de teler -> verwerkingsbedrijf -> tussenhandel -> supermarkt. Zo ziet u, er kunnen dus 2 schakels tussen uit dat is goed voor de kwaliteit en prijs. Met veel gevoel, je kan het 'liefde' noemen telen wij, zoals alle andere agrariërs, onze producten. Het is spijtig om te zien hoe sommige producten in de supermarkt erbij liggen, omdat ze al verwelkt, verkleurd of beschadigd zijn. Dit is zonde, zeker als je de kwaliteit hebt gezien zoals het product van het land is gekomen. 

Ook is een heel belangrijk item de prijs. Door de verschillende schakels in de keten gaat de prijs vaak over de kop. Als wij zien wat we voor onze producten vaak krijgen en wat de supermarkt vraagt, vragen wij ons af waar nou de winst wordt gemaakt. Andersom is het soms juist weer apart hoe goedkoop de supermarkt sommige acties maakt. Wij zeggen dan ook: 'Een eerlijke prijs voor een eerlijk product is beter voor iedereen!'

Vers van ons heeft dus vooral veel seizoensproducten die merendeels van de Brabantse Wal afkomen. We werken nauw samen met diverse telers en kwekers uit de omgeving.


Een mooi vrachtje uien wordt afgeleverd.